Konfirmationsfilm - gå ikke glip af et års frirum

Fem nye film skal give unge lyst til at starte til konfirmationsforberedelse – og deres forældre mod på at turde tale om livets store spørgsmål derhjemme

Kirker, børne- og ungdomsorganisationer og alle andre interesserede kan frit bruge filmene
 

"Gør det – du vil ikke fortryde det!” Ordene kommer fra en af de mange konfirmander, der har bidraget til fem nye film om konfirmation og især konfirmationsforberedelsen. Konfirmationsforberedelse giver nemlig unge en unik mulighed for at beskæftige sig med nogle af de store emner, de ellers ikke rigtig snakker med nogen om.

De fleste forældre overlader til deres unge mennesker at vælge, om de vil konfirmeres eller ej. Men hvordan træffer man sådan et valg som ung? Hvordan ved man, om man tror eller ej, når det er et emne, mange sjældent taler om? Og hvor meget skal man egentlig tro, for at blive konfirmeret?

Dannelse, nysgerrighed og reflektion

Konfirmationsforberedelsen giver en unik mulighed til at undersøge sin tro og tvivl, få lidt øvelse i at tale om livets store spørgsmål, og blive klogere på kristendommen – uanset om man tænker, at man vil konfirmeres eller ej. Samtidig giver det de unge noget så sjældent som mulighed for at være i et rum, hvor det ikke handler om at præstere, og hvor fokus er på dannelse, nysgerrighed og personlige refleksioner frem for rigtigt og forkert, mål og forventninger.

Projektet består af

3 korte film til unge på 6.-7. klassetrin, der lige straks skal vælge, om de vil gå til konfirmationsforberedelse. Videoklippene skal først og fremmest kunne ses af den unge alene eller sammen med andre unge. 

1 film til unge og deres forældre, der sætter ord på, hvad konfirmationsforberedelse er, og hvorfor man ikke må gå glip af denne ”once in a lifetime” mulighed.

1 film til forældre, der sætter ord på, hvad konfirmationsforberedelse og konfirmation er i dag (hvilket ofte er noget helt andet, end forældrene husker fra deres egen konfirmation), samt giver forældrene lyst til at tale med deres unge, så de ikke står alene med valget.

Brug projektets film

Filmene kan f.eks. bruges ved indskrivning til konfirmationsforberedelse, på kirkens hjemmeside og som informationsmateriale til de unge og deres familier fra kirken eller de kirkelige børne- og ungdomsorganisationer. 

menu
support
søg
kontakt
Kontakt
faux rolex