Snappers julefilm

4 film om julen i børnehøjde

Var Jesus og Julemanden egentlig venner? Er forventningens glæde bare noget, de voksne har fundet på for at få børn til at vente? Hvorfor holder vi egentlig stadig jul, når nu det er mere end 2000 år siden, at Jesus blev født? Og hvad har juletræer, marcipan, julepynt og gaver egentlig at gøre med Jesu fødsel?

Det er nogle af de spørgsmål, som tøjdyrene Snapper og Topper fra Sigurd fortæller Bibelhistorier, Sigurds historier om at være til og Historier om verdens uretfærdighed prøver at finde svar på, når de sammen med præst Ulla Thorbjørn Hansen fra Roskilde Domsogn går på opdagelse i julens traditioner og betydning, mens julestemningen breder sig. Filmene lægger op til efterfølgende samtale, og formålet med filmene er - udover at vise børnene, at julen handler om mere end gaver og slik - at give børn og voksne en fælles referenceramme, så de sammen kan få en god snak om, hvad der er vigtigt for dem, når de fejrer jul.

Der er en film til hver søndag i advent.

1. søndag i advent:

Forventningens glæde

Forventningens glæde: Om advent, forberedelse, tælle-ned-ting, og at det måske slet ikke ville være sjovt, hvis vi altid fik, hvad vi pegede på lige med det samme.

2. søndag i advent:

Julemanden og Jesus

Julens traditioner: Om juletræer, stjerner, hjerter, marcipan og alt det andet, der er kommet til at høre julen til. Og om hvad Jesus og Julemanden egentlig har med hinanden at gøre.

3. søndag i advent:

Hvorfor holder vi stadig jul

Hvorfor vi egentlig fejrer jul i dag: Om julens betydning for os som mennesker i dag, og om at blive mindet om det vigtige, fordi vi som mennesker har det med at glemme.

4. søndag i advent:

Jesu fødselsdag

Fortællingen om Jesu fødsel: Om Jesus’ fødselsdag, om hvorfor vi får gaver, når det er Jesus, der har fødselsdag, og om noget, der er vigtigere end gaver. I dette program bliver fortællingen om Jesu fødsel desuden læst højt.

Filmene er blevet til med støtte fra DKM's støtteforening.

menu
support
søg
kontakt
Kontakt
faux rolex