Når livet gør ondt på børn

Støtteforeningens nye projekt for 2023

Der er behov for et materiale, der kan understøtte samtalen, når livet gør ondt på børn. Vi mennesker har i dag svært ved at håndtere, når livet gør ondt. Vi er bange for at spørge ind til kriser og tale om tingene, når de er svære og gør ondt. Vi mangler simpelthen et sprog for det. Samtidig vil vi rigtig gerne skåne børn, og kan derfor have en tendens til at undgå at tale om, når livet gør ondt. Men børn har brug for hjælp til at forstå og håndtere, når livet er svært.

Derfor er formålet med dette års støtteforeningsprojekt at vise børn, at man ikke er alene med sine tanker, når livet gør ondt, og lægge op til, at man altid kan tale med sine voksne. 

Projektet består af 2 film á 8-10 minutter. Den ene film handler om skilsmisse, den anden om at miste sin bedste ven. I filmene møder vi tøjdyrene Snapper og Topper, deres præst Sussie og børn, der sætter ord på, når livet gør ondt. Filmene skal lægge op til samtale, men skal også kunne ses af børn alene. Målgruppen er børn i alderen 6-10 år, og filmene er primært tænkt til brug i familien, i skolen og i kirkens arbejde. Projektets film vil blive gjort frit tilgængelig for alle interesserede.

Tag et kig på støtteforeningsprojektet 2022 om konfirmationsforberedelse

Støtteforeningsprojektet, som en lang række Y’s Men’s klubber og sogne støttede i 2022, udkom i maj 2023, og de fem film til unge og deres forældre kan ses på dkm.dk/konfirmation.

Af øvrige og stadig aktuelle støtteforeningsprojekter kan nævnes: Påskefilm (2014), Julefilm (2016), Om at miste (2018), Pinsefilm (2019), Hvem var ham Jesus egentlig? (2020) og På opdagelse i kristendommen (2021). Alle materialerne kan ses på dkm.dk/børn.

menu
support
søg
kontakt
Kontakt
faux rolex