Når livet gør ondt
To nye oplysnings- og samtalefilm gør det lettere for børn at tale om det, der er svært.
Danmarks Kirkelige Mediecenter har produceret to film til de 6-10-årige, hvori de to nysgerrige tøjdyr Snapper og Topper, en præst og en række børn sætter ord på, hvordan man kan åbne op overfor hinanden, så man ikke er alene om det, der gør ondt.
De to film viser, at det er okay at være ked af det eller bange i livssituationer, der kan ramme os alle sammen, og hvis vi taler om det, kan det blive lettere at håndtere.
Du kan se de to film nederst på siden.
Snapper og Topper i børnehøjde
De to nysgerrige tøjdyr, Snapper og Topper, bruger to konkrete eksempler fra deres egne venner i filmene. Det ene eksempel handler om at miste sin bedste ven, det andet om skilsmisse. Begge eksempler vækker genklang hos de medvirkende børn i filmene, som noget, der kan være rigtig svært, og de to tøjdyr tager på besøg hos præsten Sussie Nygaard Foged, der ved noget om livet, når det er svært.
”Alle skal vide, at det nemt kan se ud som om, at alle andre er glade og har det let, men sådan er det ikke. Der er ikke nogen, der går gennem livet, uden at møde noget, der gør ondt. Nogle gange kan man være så ked af det, at man kan føle sig helt syg, og som ven skal man ikke være bange for at spørge ind til det, der gør ondt. Det gør det lettere at tale om det svære, og det er det vigtigste: At sige det højt”, fortæller Sussie Nygaard Foged.
Gratis materiale til alle
De to film med Snapper og Topper kan bruges frit af alle. De er oplagte at se hjemme i familien, på skoler, i foreninger, kirker og organisationer, der arbejder med børn i aldersgruppen 6-10 år. Materialet kan bruges generelt, men også til en konkret situation, hvor børn har behov for at åbne op om noget svært. Hver film varer ca. 15 min.
Filmene ligger både her på hjemmesiden og på vores YouTube kanal, Danmarks Kirkelige Mediecenter, hvor du også kan finde mange andre af de gratis materialer, vi har produceret.
Se den ene eller begge film sammen med børn i 6-10-års alderen, som en igangsætter til at turde åbne op for snakken om livet, når det er svært og slår knuder.
Rigtig god fornøjelse.
Projektet ’Når livet gør ondt’ er produceret med støttet af Y’s Men’s klubber og sogne via Støtteforeningen for Danmarks Kirkelige Mediecenter.
Tøjdyret Toppers klassekammerat er virkelig ked af det, fordi hendes bedste ven er flyttet. Snapper har også prøvet at miste sin bedste veninde og vidste pludselig ikke, hvem hun skulle lege med. De to tøjdyr tager hjem til Sussie for at blive klogere på, hvordan man tackler sådan en situation. Sussie er præst og ved noget om, hvad man kan gøre, når livet er svært. I filmen møder du også en masse børn, der fortæller om, hvad der kan gøre dem kede af det, og hvordan det kan lette, hvis man åbner op overfor sine venner eller en voksen, når livet gør ondt.
Tøjdyret Snapper har en veninde, hvis forældre skal skilles, og hun vil gerne hjælpe hende så godt som muligt. Men hun er også bange for, at det også kan ske for hendes forældre. Snapper tilbyder et kram, men de er enige om, at der nok skal mere til. Derfor tager de hjem til Sussie. Hun er præst og ved noget om, hvad man kan gøre, når livet er svært. I filmen møder du også en masse børn, der fortæller om, hvad der kan gøre dem kede af det, og hvordan det kan lette, hvis man åbner op overfor sine venner eller en voksen, når livet gør ondt.