Hvad der sker når børns øjne åbnes for verdens uretfærdigheder
I Historier om verdens uretfærdighed besøgte Topper pigen Tamala i en landsby i Malawi, hvor vandforsyningen var et mudret vandhul. Da danske friskoleelever så filmen med Tamala, besluttede de at lave en indsamling til rent vand i Malawi sammen med DKM og Folkekirkens Nødhjælp. Den første brønd med rent vand blev bygget i Tamalas landsby, og i 5 film besøger Topper igen Tamala for at finde ud af, hvad den nye brønd betyder for hende og landsbyen.
Historier om verdens uretfærdighed er ikke bare ren vidensformidling til børn. Det er også inspiration til handling og engagement. Dansk Friskoleforening har med afsæt i Historier om verdens uretfærdighed samlet penge ind til rent vand i Malawi ved hjælp af friskoleelevernes egne lokale indsamlinger. DKM har efterfølgende produceret film og undervisningsmaterialer, der viser den kæmpe forskel en brønd med rent vand betyder for en landsby i Malawi; for Tamala, hendes familie, landsbyens kvinder, kvinders uddannelsesmuligheder og den generelle sundhed.
Sigurd og Snapper er vores rigtig gode venner, som ofte hjælper os, når vi formidler nogle af livets store spørgsmål for børn og deres voksne i familier, skoler, kirker og organisationer. Gennem årene er det blevet til en hel serie af film, bøger og sange, hvor Sigurd og Snapper taler og synger om de ting, der kan være svære at forstå og sætte ord på. Det er f.eks. Historier om verdens uretfærdighed, Sigurds historier om at være til og Sigurd fortæller bibelhistorier.
Sigurd og Snapper er afsæt for en lang række projekter, der handler om nogle af de mange spørgsmål, børn stiller til livet, og som voksne sommetider kan have svært ved at få sat ord på, fordi der sjældent er et simpelt svar. Både de helt store spørgsmål og de mere hverdagsnære. Hvorfor dør man? Hvad er fattigdom? Går alle børn i skole? Hvorfor må han, når jeg ikke må? Er det okay at hade porretærte?
Og hvad er uretfærdighed egentlig?
Vi har skabt et univers, hvor forældre og andre voksne omkring børnene får værktøjer til at tale med børn om livets store spørgsmål.
Se meget mere under vores tema om Børn og familier
Rent vand til Malawi er produceret med støtte fra friskoleelever, Folkekirkens Nødhjælp
og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Læs mere om vores fondsstøttede projekter her.
Vi kommunikerer det du tror på og brænder for. Mød os her.