Webinar: Børnetjenesten - et tilbud til de ældste børnehavebørn

Vil I gerne have flere børn i kirken og en tættere relation til den/de lokale børnehaver? Synes I også, det er vigtigt at fortælle børn om de kirkelige højtider, give dem mulighed for at stifte bekendtskab med kirkerummet, og tænke over de store ting i livet? Så er Børnetjenesten lige noget for jer.

Børnetjenesten er et ikke-forkyndende tilbud fra den lokale kirke til de ældste børnehavebørn.

Med udgangspunkt i seks højtider over et år kombinerer Børnetjenesten en aktuel begivenhed (fastelavn, påske, pinse, høst, allehelgen og jul) med begreber som fællesskab og ensomhed, håb, ånd, taknemmelighed, død, glæde og liv. Formen er en kombination af konkrete kreative aktiviteter, samtale, undren, fællessang og refleksion.

Børnetjenesten har kørt i Messiaskirken i Gentofte til stor glæde for både børn, kirke og pædagoger i syv år. Det seneste år er det så blevet testet ved et pilotprojekt i Skt. Lukas Kirke i Århus, De 5 kirker i Vendsyssel og Bodilsker og Klemensker sogne på Bornholm – med begejstrede tilbagemeldinger fra både kirker og børnehaver.

Nu er det blevet tid til, at alle interesserede kirker kan lave deres egen børnetjeneste. På webinaret kan I finde ud af, om det er noget for jer – og hvordan I kan komme godt i gang.

Se mere om Børnetjenesten på www.børnetjenesten.dk

Indhold på webinaret

  • Hvad er Børnetjenesten?

  • Hvorfor er Børnetjenesten alletiders mulighed?

  • Hvad kræver det at komme i gang?

  • Hvad gør jeg helt konkret, og hvad skal jeg være opmærksom på?

  • Kort introduktion til manualen

På webinaret vil du kunne møde initiativtagerne Naja Månsson og Leif Hygild, og Søren Johan og Rikke Bøgh fra Danmarks Kirkelige Mediecenter, som pilotprojekt og manual er udviklet sammen med.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til webinaret, er du velkommen til at kontakte underviserne Søren Johan og Rikke Bøgh.

 

Gå til tilmelding

menu
support
søg
kontakt
Kontakt