Webtilgængelige dokumenter - vi hjælper dig med at leve op til loven!

Optimér dine dokumenter, så de lever op til EUs krav

Webtilgængelighed har fyldt meget i kirkerne, siden EU-lovgivningen trådte i kraft i september 2020. Det betød nemlig, at alle offentlige hjemmesider – herunder også folkekirkens – skal leve op til en lang række krav. Disse krav skal sikre, at svagtseende, blinde og andre med fysiske funktionsnedsættelser har nem adgang til vigtige oplysninger digitalt. 

Et af kravene siger, at dokumenter på hjemmesiden (PDF'er, Word-filer o.l.), som er publiceret efter d. 23. september 2018, skal gøres tilgængelige.

Da det kan være en stor mundfuld at gøre alle sine dokumenter tilgængelige, så de må ligge på hjemmesiden, anbefaler vi, at man så vidt muligt lægger indholdet fra dokumenterne ind som almindeligt tekstindhold på hjemmesiden i stedet for at uploade dokumenterne. Det er klart den letteste måde at sikre, at referater o.l. lever op til kravene. Det giver også en bedre brugervenlighed på mobilen, fordi dokumentet ikke åbnes i et nyt program, hvor man skal zoome ind for at se teksten i en læsbar størrelse.

Vil du alligevel gerne tilføje dokumenter til din hjemmeside, er der lidt forskel på, hvordan de forskellige typer af dokumenter (Word eller PDF) gøres tilgængelige:

  • Word-dokumenter, som skal lægges på hjemmesiden, kan gøres tilgængelige ved hjælp af den indbyggede tilgængelighedskontrol i Word. Få vores gratis guide til det længere nede på siden.
     
  • PDF'er, som skal lægges på hjemmesiden, skal kontrolleres i Adobe Acrobat PRO (betalt version). Hvis du ikke har den betalte version, kan vi gøre det for dig. Se mere længere nede på siden. 
     
  • Scannede PDF'er er vanskelige at gøre webtilgængelige. Det frarådes derfor at lægge disse på hjemmesiden.

Virker det som en uoverskuelig opgave at gøre dine dokumenter tilgængelige? Bare rolig, vi tilbyder både at optimere dokumenterne for dig eller klæde dig på til at kunne gøre det selv.

Se nedenfor, hvordan vi kan hjælpe.
 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til løsningerne, så ring endelig til Rikke på 29 38 48 61

Bliv klogere på webtilgængelighed

Hvis du er i tvivl om, hvad det vil sige, at din hjemmeside skal være tilgængelig, og hvilke kriterier den skal leve op til, så kan du danne dig et overblik på vores side om webtilgængelighed. Her finder du også vores gratis guides til hhv. redaktør- og designkriterierne. 
 

menu
support
søg
kontakt
Kontakt
faux rolex