Filmene
Tag med på en rejse gennem kristendommens historie
Nanna og Francesco er begge kristne. Men for 500 år siden blev deres kirker skilt. Nanna er nemlig protestant og medlem af folkekirken, og Francesco er katolik. Ingen af dem ved, hvad der egentlig skete dengang med reformationen, da deres kirker blev skilt. Eller for den sags skyld, hvad forskellene og lighederne imellem deres kirker er i dag. Så det sætter de sig for at undersøge.
De første 1500 fælles år - del 1
Nanna og Francesco er begge kristne. Men for 500 år siden blev deres kirker skilt. Nanna er nemlig protestant og medlem af folkekirken, og Francesco er katolik. Ingen af dem ved, hvad der egentlig skete dengang med reformationen, da deres kirker blev skilt. Eller for den sags skyld, hvad forskellene og lighederne imellem deres kirker er i dag. Så det sætter de sig for at undersøge. De starter i Rom, hvor den katolske præst Kasper tager dem med igennem de 1500 fælles år før reformationen.
Reformationen - del 2
Nanna og Francesco har været i Rom, hvor de har hørt om deres kirkers fælles historie, og om munken Martin Luther, der i starten af 1500-tallet satte sig for at gøre noget ved kirkens magtmisbrug. Nu har de besluttet at tage i Martin Luthers fodspor til Wittenberg for at finde ud af, hvad han egentlig gjorde. Her møder de folkekirkepræsten Finn, der tager dem med igennem reformationens historie, Martin Luthers tanker og tidsånden omkring reformationen. Og de finder ud af, at reformationen ikke kun førte til splittelse af kirken, men også til alt lige fra satiretegninger til europæiske storkrige.
Hvor forskellige er vi egentlig? - del 3
Nanna og Francesco er kommet hjem til Danmark, og gør status over, hvad de har lært om sig selv og hinanden undervejs.
De fortæller om, hvordan det er at være henholdsvis ung katolik og folkekirkekristen i dag i Danmark, om hvad de er glade for ved deres egen kirke, om hvad de gerne ville have fra hinandens kirker, og så giver de deres bud på, hvordan religion i dag bliver brugt til at skabe ufred og konflikter, og hvad man kan gøre for at undgå det.